O mjestu i okolici

Saznajte sve o Pirovcu!

Pirovac

Smješteni smo u malom mjestu Priovac, koji se nalazi u dubokom zaljevu Jadranskog mora i Vranskog jezera, a pripada Šibensko Kninskoj županiji.

Pirovac je dalmatinsko mjesto koje može biti idealna oaza mira za boravak obitelji s djecom, ali i svih drugih koji žele uživati u blagodatima prirodnih, kulturnih i drugih bogatstava.

Osim što Pirovac ima besprijekorno čisto plavo more, zbog pozicije samog mjesta more u Pirovcu je i toplije za 4 stupnja od prosjeka.

Klima je blaga i pogodna za boravak u svako doba godine uz veliki broj sunčanih dana i iznimno blage zime.

U Pirovcu možete uživati u dugim šetnjama u prirodi, vožnjama biciklom, bavljenjem sportskim i rekreacijskim aktivnostima, roniti, ići u ribolov i upoznavati brojna prirodna, ali i kulturna dobra te svakako isprobati gastronomsku ponudu, koja je, kao i u ostatku Dalmacije iznimno bogata i posebna.

Ukoliko želite uživati u arhitekturi i kulturnim dobrima, tek 20ak kilometara dijeli vas od Šibenika, jednog od najstarijih hrvatskih samorodnih gradova koji ima iznimno bogatu kulturu te čak 2 UNESCO zaštićena spomenika. To su Tvrđava sv. Nikole, kao jedinstvena renesansna građevina, te Katedrala sv. Jakova, koja je jedna od najznačajnijih i najljepših graditeljskih ostvarenja u Hrvatskoj.

Osim kulturnog turizma, Šibenik nudi i mnoštvo glazbenih i plesnih festivala, koncerata i sajmova, ali posjeduje i prekrasne gradske plaže i uvale.

Također, nešto manje od sat vremena dijeli nas od grada bogatog kulturnom i povijesnom baštinom, grada Zadra, gdje je ujedno i najbliža zračna luka do koje i od koje Vam možemo organizirati prijevoz ukoliko je potrebno.

Ako ste više čovjek od prirode, na samo 20ak minuta od Pirovca nalazi se Vransko jezero, najveće prirodno slatkovodno jezero u Hrvatskoj koje je ujedno i jedan od ukupno 12 hrvatskih parkova prirode. Ne propustite prekrasne vožnje biciklom do Vranskog jezera te obavezno posjetite vidikovac Kamenjak s kojeg Vaš pogled seže u beskrajno plavetnilo, mnoštvo maslinika i suhozida sve do otoka zadarskog, šibenskog i kornatskog arhipelaga. Također, za ljubitelje prirode, postoje mnogi organizirani izleti iz Pirovca u nacionalne parkove Krka i Kornati gdje postajete dio prekrasne priče živoga svijeta.

Osim toga, Vodice se nalaze na samo 15 minuta od Pirovca, a nude mnoštvo zabavnih sadržaja za mlade i sve one koji se tako osjećaju.

Noćni klubovi, koncerti, zabavni parkovi i pregršt drugih avantura čeka Vas upravo u Vodicama. Ne zaboravite posjetiti i obližnja mjesta poput Murtera, malog mjesta Tisno, Tribunja, Biograda na Moru, Pakoštane i dr.

Do svakog navedenog odredišta udaljeni sta na manje od sat vremena iz Pirovca, a mi ćemo se pobrinuti za miran i ugodan boravak kako biste bili odmorni za svaku od svojih avantura po Dalmaciji.

Uživajte u vašem vremenu ovdje!

Rezervirajte već sada